Lärarna får IG

oktober 17, 2008 18:32 by Vetgirig

I dagens Expressen kan man läsa att en socialdemokratisk politiker vill att elever ska kunna betygsätta sina lärare. Men lärarfacket slår bakut. Ordföranden i lärarfacket säger: "Betyg är en myndighetsutövning och vi sätter betyg på kunskap. De ska vara objektiva och vila på kriterier." Hahaha säger jag. Visst, det finns kriterier men det är alltid den enskilde läraren som tolkar kriterierna. Och betygen är inte rättvisa.

Men fru ordföranden protesterar också eftersom hon är rädd för att elevernas betyg ska kunna användas i medarbetarsamtal och i lönesättning. Och... I medarbetarsamtal och när det ska sättas löner på vanliga jobb så är det en mängd icke objektiva åsikter som vägs in. Medarbetare som inte gillar mig, säger att jag är svår att samarbeta med. Och såna saker tas naturligtvis upp i medarbetarsamtalen. Och man ska inte tro att vuxna människor är mer objektiva, snällare, eller har mer hyfs än barn och ungdomar. Så vad är skillnaden.

Låt eleverna sätta betyg. Det kan bli ett obehagligt uppvaknande för många lärare, men det är helt säkert nyttigt.

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 28. 2018 03:27