Allt förändras - en betraktelse över tidens gång

november 17, 2008 17:00 by Vetgirig

Att förändras, och nya prylar kommer hela tiden. Vi reflekterar inte längre över hur snabbt vi börjar använda nya tekniska prylar och att det inte är så länge sedan vi faktiskt inte hade alla dessa sk. hjälpmedel. Jag är inte född på dinosauriernas tid (jag lovar), men när jag var liten fanns det inte dvd (inte en vhs), vi hade inte mobiltelefoner och digitalkameror. Vi hade inte ens en fjärrkontroll till TV:n. Datorer var enorma vidundermaskiner som fanns i speciella stora rum och bara kunde skötas av experter. Mikrovågsugnar fanns inte och vi kunde inte tumla våra kläder torra.

Vi hade också ett annat språkbruk förr. Det fanns då färger som skärt och brandgult. Numera är detta rosa och orange som gäller. Vi har numera toppar och t-shirts, förr hade vi jumprar och undertröjor. Vi hade inga strumpbyxor utan kalasbyxorna åkte på även om det inte var kalas. Vi tjejer hade inga trosor (nä, vi gick inte med rumporna bara), vi hade underbyxor.

Sen hade vi faktiskt en hel del saker som inte finns idag, t ex fantastiska modeplagg som V-jeans och tramps. Trampsen var mina favoriter: ett par platta kängor med bred tå, med snörning fram. Men det var viktigt att inte snöra dem, de som gjorde det var de riktiga töntarna som ingen tog på allvar. Ungefär samtidigt med trampsen i mitten av 70-talet skulle man också ha amerikanska flaggan på allting. Strumpor, jackmudden ja allt möjligt var prytt med stjärnor och ränder...

 


Badrum under det fantastiska 70-talet

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

november 17. 2008 17:12

LadyJJ

I mycket vard et bättre förr tycker jag.

Barn idag uppskattar inte de fantastiska saker som finns.
(Kan vara så att Jag inte heller uppskattade det som var nytt när jag var liten.)
Det mesta är taget för givet nunera och jag kan bli tokig på det.

Uppskatta livet och lev fullt ut men glöm inte bort att saker är bara saker.......

LadyJJ

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 18. 2018 23:33