Tjäna pengar? Då ska du bli tandläkare

december 17, 2008 18:41 by Vetgirig

Om du vill tjäna mycket pengar i förhållande till dina studieskulder så ska du bli tandläkare. Det kan man läsa på E24 idag. De har gått igenom de populäraste utbildningarna och tittat på vilken bruttoinkomst man har under sin yrkesverksamma tid när studieskulderna är betalda. Och blir du tandläkare och hinner jobba i 39 år, så har du en samlad bruttoninkomst på nästa 22 miljoner när studieskulderna är betalda. Men vem i hela friden vill bli tandläkare? Fattar inte att någon vill rota i andras munnar...

Skulle man inte vilja utbilda sig så länge ska man bli anläggningsarbetare.  Då har du dels inte så stora lån och dels hinner du jobba i 41,5 år innan det är dags för pension. Men skillnaden är stor mot att bli tandläkare. Bruttoninkomsten är drygt 12 miljoner kronor. 

Jag undrar vilket som är det sämsta yrket att välja? Lång utbildning och låg lön, vad kan det vara. Ja, förskolelärare har det sämre, men kanske inte allra sämst. Och för att man ska kunna kamma hem miljonerna gäller det ju också att man har ett jobb att gå till, något som många saknar just nu.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 28. 2018 03:26