Blondinbella ett skrämmande fenomen

januari 11, 2009 16:39 by Vetgirig

Det är fantastiskt vad namnet Blondinbella kan göra för besökarsiffrorna. Kanske är det därför Aftonbladet, Expressen och andra "skvallertidningar" har så många inslag om henne. Märktes tydligt på min blogg vad som hände när jag skrev ett inlägg om Blondinbella. Och av kommentarerna att döma så håller de flesta med mig om min kritik mot fenomenet Blondinbella. Fast vissa naturligtvis tror att det handlar om den SVENSKA AVUNDSJUKAN...

Jag är ledsen att göra dem besvikna. Det handlar varken om avundsjuka eller om personen Isabella Löwengrip, utan mer om fenomenet Blondinbella. Och därför måste jag protestera vilt, för fenomenet Blondinbella gör mig både arg, rädd och besviken. Jag hör tonåringar som tror att de ska kunna leva samma liv som henne, bli lika kända och tjäna lika mycket pengar. Tonårstjejer bantar hysteriskt för att bli smala, är beredda att göra vad som helst för att få pengar till dyra märkeskläder. Bröstförstoring och plastikkirurgi ingår nu i var och varannan tonårstjejs dagliga funderingar. Egentligen är inte detta Blondinbellas fel, utan alla de marknadskrafter som lyfter fram henne och står bakom detta. Och detta är SKRÄMMANDE. 

Sedan Internet kom in in våra liv som en naturlig del har fokus förskjutits enormt. Tidigare kunde inte "vanliga" människor få ett sånt genomslag. Samtidigt som det är fantastiskt är det också skrämmande. Att alla kan göra sin röst hörd är fantastiskt men samtidigt får vi en massa negativa effekter. Och en av dem är Blondibella. För mig känns det jättekonstigt att hennes blogg och andra liknande bloggar har så oerhört mycket fler besökare än mer seriösa bloggar. Att så många fler ägnar sig åt att läsa om en blonderad 18-åring än om det som händer runt om i världen det säger så mycket om vår samtid. Och fortsätter det på samma sätt framöver så är det skrämmande, för vad händer då med vår framtid?

Förhoppninsgvis kommer den här eran att försvinna och kanske skrattar vi lika mycket åt detta som åt 80-talets hockeyfrillor och axelvaddar, men om inte... Vad blir det då? 

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

maj 26. 2009 19:35

Mannen

Nej, nej och nej. Hon använder alla hjärnceller. Och det gör mig rädd.

Mannen

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 18. 2018 23:32