Island - mer än bara islandshästar

januari 21, 2009 12:26 by Vetgirig

En sommar i mitten av 80-talet var jag på semester på Island. Det var en underbar upplevelse, förutom att det inte var något vidare sommarväder (mellan 0 och 12 grader). Det var underbar natur, underbara människor och sist men absolut inte minst: det fanns islandshästar. Under den semestern fick jag rida på islandshästar för första gången. Och det var inte som här i Sverige, så där välplanerat och säkerhetsmässigt... Hjälmar hade de inte hört talas om, vi skrittade i 200 meter, sen var det full galopp ut på lavafälten i flera timmar. Kul kul, men oj vad ont man hade i kroppen efteråt. För mig är Island just detta: natur, människor och hästar. Men de stackars islänningarna verkar just nu inte vara de fridsamma människorna som jag minns. Man kan nu läsa om våldsamma protester i Reykjavik mot regeringens sätt att hantera finanskrisen. Poliser använder pepparspray för att skingra demonstranter. (Undrar om det finns ridande polis och om de då rider på just islandshästar). Men förhoppninsgvis kan det ordna upp sig för dem också. Jag skulle gärna återvända till Island och återigen se jöklarna, vattenfallen, lavafälten och allt annat som är så speciellt med Island. Och så naturligtvis få ta en ridtur på en islandshäst igen...

Man kan rida på islandshästar även hemma i Sverige -
bilden kommer från Liveit som erbjuder olika typer av spännande aktiviteter

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

januari 21. 2009 16:06

Sandra

Rider poliserna på Island så rider de antagligen på islandshästar eftersom det inte finns några andra hästraser på Island. Import etc är förbjudet.

Sandra

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 18. 2018 23:32