Är Livsmedelsverket köpta eller?

mars 11, 2009 18:46 by Vetgirig

Livsmedelsverket säger i sina kostrekommendationer att skolor och förskolor bör servera barnen lättprodukter. Har Livsmedelsverket missat något eller är de köpta av tillverkare av lighprodukter? Visst finns det nu många delade meningar om fettets skadlighet. Men inte kan det vara bättre om barnen äter lättprodukter som innehåller konstiga tillsatser mm. Och rekommendationerna som finns på Livsmedelsverket känns en aning förlegade. De nyaste rönen säger ju att vi ska minska vårt intag av kolhydrater, men Livsmedelsverket säger att vi ska äta bröd till varje måltid. Även om det är fullkornsbröd som höjer detta blodsockret och jag tror stenhårt på att det är detta som gör oss allt fetare.

Inte åt våra far- och morföräldrar lightprodukter? Nä, det var kött och smör som gällde. Visst åt de bröd och potatis, men även grädde, riktigt smör och fet mjölk. Men inga halvfabrikat och sen rörde de på sig också. Bort med halvfabrikat och snabbmat... Ät riktig mat.


Currently rated 3.3 by 6 people

  • Currently 3,333333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

mars 18. 2009 00:45

Katt

Katt

Katt

oktober 25. 2009 21:12

Läskunnig?

Det är ingen som rekommenderar lightprodukter till barn med "konstiga" tillsatser. Däremot rekommenderas lättprodukter som lättmjölk, lättmargarin etc som innehåller mindre fett - till barn över två år. Detta eftersom de inte behöver mer mättat fett än vi vuxna.

Läskunnig?

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 28. 2018 03:21