Smidigt med personlig assistans

juni 17, 2014 16:10 by Admin

Jag såg nyligen den brittiska organisationen Ambitious about Autisms nya event "#AmileForAutism". Det är ett så himla fint initiativ och jag hoppas att alla där ute tar en lång promenad och donerar pengar till kampen för barnen som föds med autism. När jag såg det fick det mig att börja tänka på min vännina som blev lämnad av sin man när hon födde sin son. Sonen föddes med autism. Det är svårt nog att ta hand om ett barn som inte kräver extra hjälp som ensamstående. Räddningen för min vännina var en helt fantastisk personlig assistant som har blivit som en syster för henne idag. Personlig assistans kan verka självklart i Sverige, och det är väl tur det. I många länder är det inte lika bra som i Sverige. 

Att hitta rätt assistansanordnare 

Jag ringde upp min vännina och frågade om hon hade några råd när man ska hitta rätt assistansbolag. Börja med att söka på Internet och se över vilka alternativ du har. Kolla med vänner. Ring upp referenser som står med på de olika sidorna. Kolla upp om du kan få tag i någon annan kund till företaget. Se till att få träffa den personliga assistenten och ställ frågor. Var inte rädd för att ställa många frågor, denna person ska ta hand om ditt barn. När du väl gjort allt detta så behöver du inte vara rädd för att lämna över ansvaret för ditt barn till någon annan. 


Currently rated 2.3 by 20 people

  • Currently 2,25/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments are closed